VISUALISER.no

eksempler

Aksel Lund Svindal

I Norge forbinder mange visualisering med alpinisten Aksel Lund Svindal og hans prestasjoner i bakken. I flere intervjuer har han forklart og analysert løypa som skal kjøres det kommende rennet i hver minste detalj. 

Se Svindal i aksjon her:  

NRK TV - Aksel Lund Svindal analyserer løypa i Lake Louise

 

VG TV - Se Aksel Lund Svindals visualisering av Kitzbühel-løypen

Conor McGregor

 

Mye kan sies om skandalene til den irske kampsportutøveren Conor McGregor de siste årene. Idrettsmessig har han derimot tatt verden med storm med sine imponerende prestasjoner. McGregor's bruk av visualisering for å komme seg til toppen er inspirerende.

Ved bruk av visualisering kom McGregor seg ut av fattigdom og mørke fremtidsutsikter og gjorde sine drømmer til virkelighet. Han begynte med visualisering ved daglige gjøremål, som eksempelvis lukeparkering.

 

Her så han for seg den perfekte plassen foran inngangen til butikken. og hvordan bilen ville svinge problemfritt inn. Ofte lukket han øynene og grep rundt rattet. Det som i realiteten var en falleferdig bil, som knapt ville starte, ble til en splitter ny kabriolet som suste av sted.

 

MMA-karrieren (Mixed Martial Arts) til Conor hadde en beskjeden start med få tilskuere på stevner som ble holdt i tvilsomme lokaler. Etter hvert ble Conor stadig bedre på å visualisere. Bildene og filmene i hodet ble tydeligere. Allerede før kampen, hadde de riktige kombinasjonene og slagene blitt utvalgt i hodet. Hjernen hadde allerede vært der utallige ganger før, og Conor visste hvordan han skulle reagere, avhengig av hvilke scenarier som kunne oppstå. 

 

Menneskets hjerne skiller nemlig ikke mellom fantasi og virkelighet . Dette benyttet Conor seg av og lagde nye hensiktsmessige hjernestier med utvalgte reaksjoner og angrep før kampene. 

 

Etter hvert ble McGregor kjent og beryktet for å kunne forutse hvordan han skulle vinne og hvilken runde han skulle gjøre det i. Kampstatistikken var nå på imponerende tolv seire og to tap.

 

Så langt hadde Conor konkurrert i mindre ligaer rundt om i Irland. Drømmen var å komme seg inn i UFC (Ultimate Fighting Championship), som er den øverste ligaen i verden for sporten MMA. Til eksempel vil UFC tilsvare NBA, NFL eller Champions League. De fleste avskrev tanken på at en fra Irland skulle vinne i UFC. Men for Conor var dette ikke det eneste målet. Allerede fra starten av visualiserte han seg selv med belte som UFC-champion. Deretter var målet å bli den første i UFC som holdt et belte i to forskjellige vektklasser samtidig. 

 

i 2014 kom telefonen fra UFC og Conor fikk sjansen sin. Han vant debutkampen i første runde. Det neste året kom seirene på rekke og rad og Conor sjokkerte media med kontinuerlig å spå hvordan, og når han kom til å vinne. Hemmeligheten var visualisering. Etter den lange sammenhengende serien med seire fikk han kjempe mot belteholderen Jose Aldo. Den regjerende mesteren Aldo hadde ikke tapt en kamp på 10 år og var omtalt som verdens beste. Conor avgjorde kampen etter 13 sekunder i første runde og vant beltet. Også her er det en rekke intervjuer før kampen, hvor han helt presist beskriver ord for ord hvordan denne kampen skulle utvikle seg.

 

Året etter gikk han opp en vektklasse og vant enda et belte mot lettvekt-mesteren Eddie Alvarez. 

Conor ble den første til å holde et belte i to vektklasser i UFC og er i dag en en av verdens største sportsstjerner. 

Han er et godt eksempel på hvor langt man kan nå med målrettet bruk av visualisering.

aksellundsvindal.jpeg

NRK.no

Conor_McGregor_2015.jpg